„Tarsolyban a város jövője”

Szakítva az eddigi politikai gyakorlattal az életkörülmények alakulását, a megosztottság felszámolását tekinti legfontosabbnak Tarsoly József független polgármesterjelölt. Az LMP által támogatott hegybíró úgy fogalmazott: egy dinamikus, fejlődő várost szeretne vezetni, amelyet minden egri otthonának tekinthet.

Új típusú párbeszédre, szélsőségektől mentes fejlődésre van szükség, főállású polgármesterként, jó menedzserként kívánja a város erejét megsokszorozni Tarsoly József. A függetlenként induló hegybíró mostani pozíciójáról lemondana, amennyiben megválasztják.
Mint mondta, Eger többre érdemes, jobban ki kell használni a város adottságait a szőlő- és bortermelésben, a kiskertek művelésében, nem elhanyagolva a belváros fejlesztése mellett a mostanában elhanyagolt külső városrészeket sem.
Tarsoly Józsefnek a Lehet Más a Politika segít, többek között a jelöléshez szükséges ajánlószelvények gyűjtésével. A polgármesterjelölt hozzátette, több támadás érte, azzal vádolják, hogy korábban szélsőjobboldali párt tagja volt. Ennek kapcsán Tarsoly József pályázatot hirdetett: aki be tud mutatni egy ezt bizonyító iratot, annak egy egymillió forint értékű hordó bort ajánl föl, amelyet személyesen ad át a nyertesnek a Dobó téren.