Mirkóczki a Jobbik egri polgármesterjelöltje

Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, megyei elnök a Jobbik egri polgármesterjelöltje. A képviselőjelöltek névsorát és a kompenzációs listát egyelőre nem hozta nyilvánosságra a párt.

Március óta keresi a Jobbik az alkalmas képviselő- és polgármesterjelölteket. Úgy vélik, a párt céljait, politikáját csak tag tudja hitelesen képviselni, ezért elsősorban ők szerepelnek a listán. A Jobbik polgármesterjelöltje Mirkóczki Ádám, aki jelenleg országgyűlési képviselő. (Önéletrajza itt olvasható.) Ha megnyeri a helyhatósági választást, azonnal lemond a mandátumáról, hiszen pártja tiltja a politikai álláshalmozást – mondja Mirkóczki.
Erős frakciót szeretnének Egerben a választás után. Mirkóczki szerint nem lépnek vissza senki javára, nem látnak olyan politikai erőt, amely méltó lenne arra, hogy támogassák.
Mind a 12 egri választási körzetben indít képviselőjelöltet a Jobbik. Bognár Ignác, a párt városi elnöke azt mondja: a jelöltek 75%-a Jobbik-tag, és szinte mindenki abban a körzetben indul, ahol lakik. Neveket nem árult el, mert még egyeztetnek a megyei és az országos elnökséggel, és vannak még kérdőjelek, de egy-két nevet az egri közéletben jártasak már ki tudnak következtetni a sajtótájékoztatón adott információkból. Bognár Ignác egri elnök annyit árult el: két nő, három doktor van a jelöltek között, s van van olyan jelölt, aki doktor is és nő is. Három jelöltjük köthető a Magyar Gárdához, ketten közülük kapitányok is voltak. Az egri és a megyei listát augusztusban hozza nyilvánosságra a párt.