Új ülőkék a Sportcsarnokban

Két hét alatt kicserélték a lelátó régi padozatát a dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban. Az új műanyag ülőkéknek köszönhetően lényegesen jobb feltételeket tudnak biztosítani a sporteseményekre kilátogató nézőknek, mint korábban. A beruházás összértéke 6 millió forint volt.

Habis László polgármester az átadás kapcsán megjegyezte, fontos, hogy sikerült megállítani a sportlétesítmények állagromlását. Helyes volt az a közgyűlési döntés, mely szerint a Városi Sportiskola kezelésébe adták a városi tulajdonú sportlétesítményeket. Ezzel kapcsolatban Kovács Géza a Városi Sportiskola igazgatója hozzátette, az elmúlt időszakban a Felsővárosi sporttelep öltözőit, a sportcsarnok olimpiai termét, az előteret, a teniszpályákat és kiszolgáló létesítményeit újították fel, év elején azbesztmentesítették a sportcsarnok tetőszerkezet, most pedig a lelátó is megújult.
A beruházás összköltsége 6 millió forint.
A sportcsarnok központi lelátója így hivatalosan 850 fő befogadására lesz képes. Nem csak kényelmesebb így a nézőtéren helyet foglalni, de a biztonsági előírásoknak is megfelel ez a konstrukció, amit a régebbi megoldásról nem lehetett elmondani. A sport-, illetve testneveléssel kapcsolatos fejlesztések nem állnak le.
A következő ütemben – előreláthatólag 2011-re – a világítást fogják korszerűsíteni, előtte azonban az Agóra projekt miatt a vívóteremből kikerülő ökölvívók és vívók, valamint a tekések elhelyezését kell megoldani.