Családi tábor

Tizenkét család táborozik Tardoson: nevelőszülőknél élő gyerekek vér szerinti szüleikkel. A tábor egy kétéves projekt része, szeretnék, ha minél több gyerek kerülne vissza a vér szerinti szülőkhöz.

A gyámok javaslatai alapján válogatták ki, kik vegyenek részt a családi táborban. Olyan szülők kaptak meghívást elsősorban, akik tartják a kapcsolatot a gyerekükkel. Egy anyuka már tábor kezdete előtt hazavitte a gyerekeit, így ők már igazi családként jöttek Tardosra.
A táborban az is jó, hogy a szülők látják: hogyan viszonyulnak a többiek saját gyerekeikhez.
A szülőknek életvezetési tanácsokat adnak, pszichológus segítségével erősítik a szülő-gyerek kapcsolatot. A gyerekeknek személyiségérést elősegítő csoportfoglalkozást szerveztek. Közben van idő játszani, túrázni, kézműveskedni.
A Heves Megyei önkormányzat Egységes Gyermekvédelmi Intézménye csaknem 17 és fél millió forint támogatást nyert egy kétéves programra. A családi táboron kívül személyiségfejlesztő csoportot működtetnek két helyszínen, kézműves foglalkozásokat biztosítanak a gyerekeknek, a vér szerinti szülőknek életvezetési tanácsadást tartanak. Nyáron még lesz egy táboruk: 45 gyereket visznek el alkotótáborba.