Csúszhat a Tetemvár utcai rekonstrukció befejezése

Több problémával is találkoztak az utóbbi hetekben a Tetemvár utcai építkezésnél: beszakadt az út, megroggyantak a régi csatorna betonelemei, sőt a régi csapadékcsatornának van olyan szakasza is, amely nem a régi terven ábrázolt nyomvonalon fut. Ezek miatt nem csak az út egyik felét kell újraaszfaltozni, betonozni, mint az a pályázatban szerepelt. Tervet kell módosítani, engedélyeztetni az irányító hatósággal, valószínűleg pótköltségvetés készül, és csúszik az átadás is.

Május elején zárták le a Tetemvár utcát, a tervek szerint július végéig tartott volna az új csapadékvíz-elvezető csatornák behelyezése. A több mint félmilliárdos beruházás több ütemből áll, az első ütem már elkészült, kiépítették a Tetemvár- Eger-patak közötti kapcsolatot. A Vécseyvölgy úti nyílt árkos csapadékcsatorna átalakítása a jövő hónapban, határidőre befejeződik.
Az utóbbi két hétben több problémával is találkoztak a Tetemvár utcai építkezésnél. Az esőzések miatt beszakadt az út, egy szakaszon megroggyantak a régi csapadékcsatorna betonelemei, mert a rossz illesztések miatt a szivárgó csapadékvíz az évtizedek alatt kimosta alóla a talajt. Van olyan szakasza is, ami nem a régi terven megadott nyomvonalon fut – mondta Csákvári Antal önkormányzati képviselő.
Pótmunkák merültek tehát fel, ezért tervet kell módosítani és azt engedélyeztetni az irányító hatósággal. A pályázatban csak a Tetemvár utcai úttest egyik felének a rekonstrukciója szerepelt, de amiatt, hogy máshol fut a régi csapadékcsatorna és beszakadt az út, a másik felét is helyre kell állítani: betonozni, aszfaltozni.Így valószínűleg pótköltségvetés is készül, illetve az átadás határideje hetekkel meghosszabbodik.