Indiai követ

Egerbe vezetett India magyarországi nagykövetének első hivatalos útja. Programja kapcsolódott az Egri Kulturális és Művészeti Központ évadzáró táncbemutatójához, amelyen a helyi csoportok mellett indiai táncművész is föllépett a Dobó téren.

Egri és a város környékbeli amatőr táncosai, csoportjai léptek föl az EKMK évadzáró bemutatóján különböző stílusokban. A hip-hop éppúgy megjelent a színpadon, mint a tradicionális indiai tánc, sőt volt olyan is, amikor a közönség lépett föl, a legkisebbek ugyanis egy időre átvették a színpadot.
A Távol-keleti ország tánckultúráját Meenakshi Chitharanjan, India egyik legismertebb művésze és magyar tanítványa, Gulyás Ildikó mutatta be.
Ehhez kapcsolódott a nagykövet látogatása is.
Habis László polgármester nemrégiben fogadta India gazdasági miniszterét, akivel a két ország együttműködési lehetőségeiről tárgyalt, most a nagykövettel is egyeztetett a két ország kapcsolatának fejlesztéséről.
Bár a két ország között mind földrajzilag, mind kulturálisan hatalmas a különbség, egyre inkább látszódik, hogy vannak találkozási pontok a két ország között.