Eger segít

Reggel indult az egriek adománya Felsőzsolcára, az önkormányzat hétfőn újabb szállítmányt indít az árvízkárosultaknak. Ulrich Diller a város adományának dupláját adja segítségül. Nyolc szervezet június 20-ra szervez jótékonysági gálaestet, az itt és az árverésen befolyó összeggel Szikszónak és három kistelepülésnek segítenek. Bérczessy András, a Média Eger igazgatója, a cég munkatársainak felajánlását, elsősorban ivóvizet, tartós élelmiszert és fertőtlenítőszert adott le a Városházán.

Felsőzsolcán eddig 97 ház dőlt össze, 300 rongálódott meg, tönkre mentek az utak, a hidak, a járdák. A települése felének lakosságát, 3600 embert költöztettek ki, ideiglenes szálláson laknak. Tóth Sándor 20 évig élt Felsőzsolcán, részt vett a mentésben, dolgozott a gáton. Felsőzsolca polgármestere kereste meg a város vezetését, hogy segítséget kérjen az árvíz miatt kialakult igen nehéz helyzetben. A gyűjtés megkezdődött, az első szállítmány elindult a borsodi városba, az egriek és az önkormányzat adományával. A város segítő akciójához csatlakozott a ZF Hungária is. Ulrich Diller elmondta : ”Úgy gondolom, hogy a város programját támogatnunk kell, munkatársaim is jelezték, hogy segítsük az árvízkárosultakat. Amikor hallottam a programról, rögtön felajánlottam a segítségemet, így ismét megmutatjuk, hogy együtt dolgozunk. Végül is a gazdaság és a város mindig együttműködött, másrészt a legfontosabb kérdésekben meg kell mutatnunk a szociális kompetenciánkat, a társadalmi felelősségvállalást. „
Az adományokat a Városházán várják, hétfőn indul a következő szállítmány. Elsősorban fertőtlenítő – és tisztítószerekre, ivóvízre és tartós élelmiszerre van szükség. A Média Eger munkatársai több, mint 50 ezer forintot adtak segítségül, az összegből vásárolt árukat Bérczessy András igazgató adta le. Nyolc szervezet jótékonysági gálaestet szervez június 20-án a Gárdonyi Géza Színházban. A 2000 forintos belépő árával, az árverésen befolyt összeggel támogatják az árvíz sújtotta borsodi településeket. A szervezetek várják az anyagi segítséget is. Családonként minimum 5000 forint értékű élelmiszercsomagot, és tüzelőanyagot szeretnének kiosztani a borsod megyei településeken.
Eger és Környéke takarékszövetkezet: 62800307-11021704-00000000 – „Árvízkárosultak javára”