Könyvhét Egerben

Jókai Anna Kossuth-díjas írónő volt a vendége az Ünnepi Könyvhét nyitórendezvényének Egerben, a Bródy Sándor Könyvtárban. Az ünnephez kapcsolódva az elkövetkező napokban több könyvbemutató, előadás lesz a városban.

A megnyitón elsőként Tőzsér Istvánné, a könyvtár igazgatója köszöntötte a vendégeket. Habis László polgármester a Kultúra Magyar Városa cím elnyerése kapcsán a helyi intézmények, civil közösségek munkáját méltatta, mellyel a nehéz anyagi körülmények között is értékteremtő munkát tudnak végezni.
Homa János, a Kulturális Bizottság elnöke a Könyvhét kigondolójának, Supka Gézának a gondolatait idézte, s az egri irodalmi élet alkotóinak szerepéről szólt.
A díszvendég, Jókai Anna a Könyvhét változásairól szólva elmondta: korábban a rendezvénynek politikai üzenete is volt, sok olyan gondolatot ki lehetett mondani, amit egyébként nem.
A Könyvhét egri programjában szerepel még hétfőn Szokolay Zoltán kötetbemutatója a könyvtárban, június 8-án, kedden pedig egy Trianon emlékest a Bartakovics Béla Közösségi Házban.

MEGOSZTÁS
Előző cikkDiákmunkák
Következő cikkA védekezés költségei