Szirmay László: Atom és kémia – könyvbemutató

Könyvbemutatót tartottak a Kálvin Házban. Az egri származású nemzetközi atomtudós, Szirmay László könyvét a pályatársak és barátok segítségével mutatták be az érdeklődőknek.

Az egri származású dr. Szirmay László 1923-ban született, a Dobó Gimnáziumban érettségizett. Vegyészdiplomával került ki nyugatra 1954-ben, ahol először Ausztriában, majd Kanadában és az Egyesült Államokban tanult tovább. Nemzetközileg elismert atomtudós és kémikus, aki 30 évig tanított Ohióban. Kapcsolata nem szakadt meg az itthon maradt rokonaival. 50 év emigráció után 2004-ben hazatért. Márai és Krúdy szavaival kifejezve, „neki dolga van a Kárpát-medencében”. Ezekből hallhattak ízelítőt azok, akik részt vettek a könyvbemutatón.
Saárossy Kinga színművésznő részleteket olvasott fel a könyvből. Dr. Csank István, dr. Kohajda László, Mag Lászlóné és Murawski Magdolna a közös élményeket elevenítette fel. A könyvbemutató bevételét a Servita plébánia és templom tetőfelújítására, illetve a Karitasz megsegítésére ajánlotta fel a szerző.