Föld napja

Játékokkal, feladatokkal várták a civil szervezetek a gyerekeket az Érsekkertben. A Föld napján a környezetvédelemre hívják fel a figyelmet, arra, hogy mindenki tehet a saját környezetéért.

A városban működő környezet- és természetvédő civil szervezetek mellett a Bükki Nemzeti Park, a Magyar Madártani Egyesület Bükki Helyi Csoportja, az ÁNTSZ és a Városgondozás is bemutatkozott, szórakoztató feladatokkal, vetélkedőkkel készült, ezzel várta a gyerekeket.
Egerben negyedik éve szervezi meg az önkormányzat és a civilek a Föld Napját. A hagyományokhoz híven idén is ültettek fát. dr. Estók Bertalan, az Életfa Környezetvédő Szövetség elnöke elmondta: arra hívják fel a figyelmet, hogy a Föld sokáig megmaradjon egészséges élettérnek.
A fa gondozását minden évben egy óvodás csoport vállalja, idén a Katica Óvoda Eszterlánc Tagóvodája lett a fa védnöke.
A Bringaút Egyesület felújított kerékpárokat, kismotorokat adott át sérült gyerekeknek – hogy kik juthattak bicajhoz, annak kiválasztásában az ÉFOÉSZ segített. Oláh György és felsége barátaiktól, ismerőseiktől kapják a kerékpárokat, egy szerviz ingyen felújítja azokat.