Május 8.: pataktakarítás

A Börtön a városért program keretében nem csak az elítéltek, hanem a Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai is részt vesznek különböző városszépítő akciókban. Tavaly a TV Eger munkatársaival közösen az Eged-hegyet, míg idén az Eger-patakot tisztítják meg. A május 8-i eseményhez bárki csatlakozhat.

Tavaly októberben a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a TV Eger munkatársai közösen indultak szemétszüretre az Eged-hegyre. Akkor 30 zsák hulladékot sikerült összeszedni a kilátó, valamint a hegyről levezető turistaút mentén. A két intézmény idén is folytatja az együttműködést Eger tisztaságának javítása érdekében. Az újabb célpont az Eger-patak lesz, de ezúttal több civil és rendvédelmi szervezet, valamint a Városgondozás és környezetvédelmi szakemberek is csatlakoztak a május 8-i, szombati programhoz. A résztvevők terepszemlén egyeztették a feladatokat.
Előzetesen eddig 80-100 ember jelezte részvételét, de az sem lesz akadály, ha ennél jóval többen jelentkeznek patak-takarításra. A munkát környezetvédelmi szakemberek is segítik, hogy a helyi élővilágot minél kevesebb kár érje a takarítás alatt. A tervek szerint a Sas úttól fölfelé több szakaszt jelölnek ki a résztvevőknek. Az összegyűlt szemetet a Városgondozás munkatársai szállítják el.