Neumann Napok 2010

Idén két nap alatt 55 előadást láthattak a Neumann diákjai a hagyományos Neumann Napokon. Szerdán és csütörtökön a megszokott órakeretekből kilépve különböző tudományágak országos és helyi elismert képviselői mutatták be a legfrissebb eredményeket.

A Neumann Napok rendezvénysorozat 16 éves hagyomány az iskolában, más jellegű, mint az októberi diáknapok. 2010-et az ENSZ a biodiverzitás évének nyilvánította, ennek megfelelően a csillagászat és a környezetvédelem mellett távoli világrészek és egri érdekességek is megjelentek az előadásokban.
Az iskola év közben nem csak saját tanulóinak, hanem az általános iskolásoknak is hirdet tanulmányi versenyeket. Ezek eredményeit szintén itt hirdették ki. Szerdán és csütörtökön 55 előadást hallhattak a diákok. Az előadók között éppúgy megtalálhatók a helyi cégek vezetői, mint jelenlegi és volt diákok. A sportról sem feledkeztek meg: a tornateremben a rimaszombati diákok és a Neumann tanulói mérkőztek egymással. Több eseményt, előadást rögzítettek, amit a későbbiekben, például szakkörökön hasznosítanak.