Diák és Junior Expó

85 fiatal vállalkozó mutatkozott be a bevásárlóközpontban a hétvégén. Az Agria Universitas Egyesület első alkalommal szervezte meg a Junior Expot azzal a céllal, hogy a 35 évesnél fiatalabb vállalkozók lehetőséget kapjanak tevékenységük megismertetésére. Az Eventusban Diákexpot rendeztek.

Az Eventusban 1996-ban szerveztek először Diákexpót. Az idei szakmai napon voltak előadások, bemutatók. A diákok választhattak: vagy egy vállalkozást mutattak be a mindennapi problémákkal, nehézségekkel, vagy egy olyan témát dolgoztak fel, ami a mai fiatalokat foglalkoztatja. A program célja, hogy a tanultakat alkalmazva, a diákok lehetőséget kapjanak a közös munkára, a prezentáció összeállítására, illetve a téma ismertetésére. A zsűri minden standot és bemutatót értékelt, az iskola diákjai is szavazhattak, hogy szerintük melyik volt a legötletesebb téma és megjelenés.
A tehetséggondozás és a pályakezdő fiatal vállalkozók bemutatkozásának támogatása volt a célja az Agria Universitas Egyesületnek a Junior Expó megrendezésével. A két napos rendezvényen a kiállítás mellett szakmai előadásokat tartottak az érdeklődőknek a vállalkozásfejlesztésről, a befektetési – és a hitellehetőségekről, illetve versenyt is hirdettek Jó vállalkozás – biztos jövő címmel. A szervezők hagyományteremtő szándékkal rendezték a Junior Expót, szeretnék országossá, illetve nemzetközivé bővíteni.