Vona reméli, hogy Heves megye lesz a legradikálisabb

A képviselői mandátumok több mint felét szeretné a Jobbik megszerezni a választásokon – jelentette be Vona Gábor elnök a Jobbik egri nagygyűlésén a körcsarnokban. Azt reméli, a választáson Heves megye lesz a legradikálisabb, s innen indulhat ki az ország talpra állítása. Morvai Krisztina államfőjelölt azt mondja: azért támadja őket a politikai elit, mert rettegnek a Jobbiktól.

Tönkretették az országot, ehhez egy látszat ellenzék asszisztált, kényelmesen élve többmilliós fizetésből –kezdte a Jobbik nagygyűlését Sneider Tamás képviselőjelölt, a párt alelnöke. A párt programja mellett helyi célokról is beszélt. Szerinte nincs rendben, hogy turizmus terén Eger már az első tíz város között sincs, hogy kivágják a szőlőket vagy nyersanyagnak adják el a Felvidéken. Akkor lesz az egri laktanyában ismét katonaság, ha nyer a Jobbik a választáson – mondta.
Megszaporodtak a jobbikos politikusok elleni támadások – Sneider szerint azért nem a programjukkal vitáznak, mert azzal nem tudnak.
Morvai Krisztina is ezekről a támadásokról beszélt, úgy látja: jobb emberré, jobb jogásszá, – s ha a választók is úgy akarják – jobb államfővé teszik.
A magyar államot alapjaiban kell megváltoztatni, mert nem áll az emberek mellé, eladta polgárait a külföldi tőkének – mondta Morvai. Az állam szolgáljon, adja vissza az embereknek a méltóságát. A politikai elit jogfosztottá tette az embereket, a vállalkozókat ellehetetlenítik, üldözik, míg a valódi bűnözőkkel szemben nem járnak el.
Vona Gábor, a Jobbik elnöke, aki Gyöngyösön indul képviselőjelöltként bejelentette: a Jobbik meg akarja nyerni a választásokat, s reméli, Heves megye lesz a legradikálisabb a választáson, s innen indulhat az egész ország talpra állítása.
Bajnai Gordon az országgyűlés utolsó ülésén azt mondta: problémát jelent, hogy a szörnyeteg már itt dörömböl a parlament ajtaján. Azt üzente neki Vona: nem a szörnyeteg, hanem két 190 centis csendőr fog kopogtatni az ajtaján az idézéssel. A két országos kereskedelmi csatorna hazaáruló, a pártelnök szerint miattuk szavaznak a Fideszre vagy az MSZP-re a választók. A Jobbik azt akarja, hogy Magyarország újra Közép-Európa legerősebb állama legyen – mondta a nagygyűlésen Vona Gábor.