Megkoszorúzták a tanácsköztársaság emlékművét

A Kádár-rendszerre emlékezett Tatár Csaba, a Munkáspárt 2006 országos alelnöke a tanácsköztársaság emlékművénél. Úgy látja: akkor megbecsülték a munkásokat, ma viszont az országgyűlésbe sem kerül be munkás, a házat viszik el az emberek feje felől, három millió koldus országa lettünk.

Bartus Gyuláné, a párt megyei nőtagozatának elnökhelyettese a kommunista nők nevében azt kérte a pártoktól: olyan helyzetet teremtsenek, hogy becsülettel tudják felnevelni és iskoláztatni gyermekeiket. A pártok figyelmét felhívták a tisztességes kampányra is. Szeretnék, ha nem csúfítanák plakátok Egert, csak a kijelölt helyekre ragasztanának kampányanyagokat.
Viczián Zoltán a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége nevében a fasizálódásra, ennek veszélyére hívta fel a figyelmet. Meg kellene ismertetni a fiatalokkal az 1944-45-ös év eseményeit, hogy azok az események ne ismétlődhessenek meg.
Tatár Csaba, a Munkáspárt 2006 országos alelnöke a Kádár-rendszerre emlékezett; szerinte akkor megbecsülték a munkásokat.
Az elmúlt 20 évben viszont munkás nem juthatott be a parlamentbe, pedig a legnagyobb terhet ők viselik.
A tanácsköztársaság 91. évfordulóján a Munkáspárt 2006 képviselői megkoszorúzták az emlékművet.