Megvan a tettes – egy hajléktalan ölte meg társát

A rendőrség egy nap alatt elfogta az Eszterházy téri gyilkosság tettesét. A 49 éves férfi maga is hajléktalan – közölte a sajtóval Soltész Bálint, a rendőrség sajtószóvivője.

2010. március 19-én a kora reggeli órákban ismeretlen holttestet találtak Eger belvárosi részén.
A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság az Egri Rendőrkapitányság munkatársaival közösen, nagy erők bevonásával megkezdte a helyszínen található nyomok rögzítését, azok elemzését valamint az esetleges tanúk felkutatását.
Megállapították az áldozat személyazonosságát is: az elhunyt egy 44 éves hajléktalan férfi. Több sérülést szenvedett test szerte, a legtöbb sérülés a fején keletkezett.
Néhány órával a holttest felfedezése után egy hajléktalanokból álló társaság került a hatóság látókőrébe. A társaság tagjait tanúként hallgatták ki a bűnügyi szakemberek, ellenőrizték az elmondott alibiket, mely során újabb – szintén hajléktalan – személyeket hallgattak ki. A késő éjszakai órákra egy személyre szűkült a lehetséges elkövetői kör.
A 49 éves hajléktalan férfi – akit már gyanúsítottként hallgattak ki – részletes, beismerő vallomást tett, minden részletre kitérve tárta az őt kihallgató nyomozók elé a bántalmazás részleteit, amely az elsődleges orvosi szakvélemény alapján hosszan elhúzódó lehetett.
A gyanúsított ellen – őrizetbe vétele mellett- halált okozó testi sértés elkövetésének megalapo-zott gyanúja miatt indított büntető eljárást a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, továbbá előterjesztést tett előzetes letartóztatásának elrendelésére.