Szolidaritás és vörös csillag

Az ifjúsági programtervezet volt az egyik téma a Magyar Ifjúsági Közösségi Szervezet elnökségi ülésén. Előterjesztettek egy népszavazási kezdeményezést is, ennek lényege, hogy ha valaki csak egy lakást birtokol, ne lehessen jelzáloggal terhelni az ingatlant.

Szolidaritási nyilatkozatokkal kezdődött a Magyar Ifjúsági Közösségi Szervezet elnökségi ülése: kiállnak a görög munkások által kiharcolt szociális jogok mellett, elismerik és elfogadják Belorusszia jelenlegi politikai rendszerét.
Az elnökségi ülésen téma volt az ifjúsági programtervezet, amelyet már társadalmi vitára bocsátottak. Ez tartalmazza többek között a lakhatási jogot, szeretnék elérni, hogy ne kerüljenek emberek az utcára. Népszavazást kezdeményeznek, hogy elérjék: ne terhelhessék jelzáloggal annak a házát, akinek csak egy lakóingatlana van.
Aláírást gyűjtenek, kezdeményezik a Nemzeti Forradalmi Párt betiltását, mert szerintük szélsőjobboldali a szervezet. Nem tűrik el – mondta az elnök -, hogy a szélsőjobb eszméi tovább terjedjenek Magyarországon, nem akarnak újabb holokausztot.
Megszavazták csatlakozásukat a Demokratikus Világifjúsági Szövetséghez. Tatár Csaba, a Munkáspárt 2006 képviselőjelöltje pedig – tiltakozásul a pécsi ítélőtábla döntése ellen – feltűzte a vörös csillagot, mivel szerinte ez munkásjelkép.