Sítájfutás: Simon Ágnes vb-győztes

Tavalyi címét megvédve idén is szenior világbajnoki címet szerzett Simon Ágnes, sítájfutó az Egri Testedző Club és a gyöngyösi Honvéd Zalka SE versenyzője. A kétszeres világbajnokot Habis László polgármester köszöntötte.

Simon Ágnes sokoldalú sportoló: nyáron a hazai rendezésű tájfutó világbajnokságon viselte a magyar válogatott címeres mezét. A téli időszak kezdetén sokáig harcban volt a vancouver-i téli olimpia egyetlen magyar női sífutó kvótájáért. Ezt nem sikerült megszereznie, viszont a csíkszeredai Sítájfutó világhéten megvédte szenior világbajnoki címét. Ebből az alkalomból köszöntötte Habis László polgármester az Egri Testedző Club és a Honvéd Zalka SE sportolóját.
– Még egy sífutó OB van hátra, ahol az a cél, hogy azt a lányt, aki most az olimpián van, legyőzzem. Sítájfutásban idén minden OB-t megnyertem, ez négy aranyérmet jelent, ezen kívül a szenior világbajnokságon is első lettem. A sífutó OB után áprilistól már a tájfutással foglalkozom – nyilatkozta a kétszeres szenior világbajnok Simon Ágnes.
Egri edzője, dr. Nagy Árpád a siker kapcsán kiemelte, így talán még nagyobb figyelem irányulhat az Egerben folyó tájfutó életre, hiszen az ETC-ben és a Spartacusban több mint 150-en sportolnak. A kétszeres szenior világbajnok sítájfutó eredményének értékét növeli, hogy munka és három gyerek mellett tudott korosztályában a legjobb lenni.