I. Bódis Zsolt jégkorong emléktorna

Az Egri Vitézek Hockey Club felnőtt csapata nyerte az első Bódis Zsolt emléktornát. Az eseményen a hazaiak mellett Miskolcról, Nyíregyházáról és Kazincbarcikáról érkeztek csapatok.

Az elmúlt években már többször is bemutattuk az Egri Vitézek Hockey Club utánpótlását. Most a felnőtteken a sor. A 2006 novemberében alakult klub nem csak fiatal hokisokkal rendelkezik, hanem idősebbekkel is, akik regionális amatőr bajnokságokban, tornákon indulnak.
Az emléktornát eredetileg hat csapattal szerették volna indítani, de a rendelkezésre álló jégidő miatt végül ez négyre csökkent. A három város, Miskolc, Kazincbarcika és Nyíregyháza közül a borsodi megyeszékhelyen jegyzik legmagasabban a jégkorongot. A Miskolci Jegesmedvék az OB I-es magyar és a magyar-román közös bajnokságban, a MOL-ligában is szerepelnek. A Miskolci Papamacik, a miskolci jégkorongos apukák csapata, igazi baráti társaság, akik nem csak edzésekre viszik fiaikat, hanem maguk is korcsolyát húztak és ütőt fogtak.
Kazincbarcikán sem újkeletű sport a jégkorong, ráadásul szoros az együttműködés az egriek és a barcikaiak között
A nyíregyházi Szabolcsi Sólymok is a tradicionális ellenfelek közé tartoznak, nem csak a felnőtt, hanem az utánpótlás korosztályban is. Legutóbb, januárban egyébként Nyíregyházán volt egy ötcsapatos felnőtt torna, amit a Sólymok nyertek, a szlovákiai Rozsnyó Öregfiúk, a Debrecen, a Kazincbarcika és az Eger előtt.
Az egri torna mérkőzésein kétszer 15 percet játszottak a csapatok. A hazaiak 5-0-ra verték a miskolciakat, 3-1 a nyíregyháziakat. A Kazincbarcikával döntetlent játszottak, majd a szétlövésben kikaptak, de így is a Vitézek gyűjtötték a legtöbb pontot, vagyis a házigazda csapat nyerte az első Bódis Zsolt emléktornát. Második a Szabolcsi Sólymok, harmadik a Kazincbarcikai Ördögök, negyedik a Miskolci Papamacik együttese. A különdíjak közül kettő Egerben maradt. A legjobb kapus Kiss Ádám, a gólkirály pedig Simon Levente lett 7 találattal.

I. Bódis Zsolt emléktorna
Eger, Műjégpálya, 2010. február 15.

A mérkőzések 2×15 perc futóórával mentek le

Egri Vitézek HC- Miskolci Papamacik 5-0 
Szabolcsi Sólymok – Kazincbarcikai Ördögök       7-2 
Egri Vitézek HC – Kazincbarcikai Ördögök            3-3, szétlövéssel 4-5
Szabolcsi Sólymok – Miskolci Papamacik             4-1  
Egri Vitézek HC – Szabolcsi Sólymok                      3-1  
Kazincbarcikai Ördögök – Miskolci Papamacik     5-1

Végeredmény:
1. Egri Vitézek HC 3 2 0 1 0 12-6 7 pont
2. Szabolcsi Sólymok 3 2 0 0 1 12-6 6 pont
3. Kazincbarcikai Ördögök 3 1 1 0 1 12-12 5 pont 
4. Miskolci Papamacik 3 0 0 0 3 2-14 0 pont 

Legjobb Kapus: Kiss Ádám (Egri Vitézek HC)
Legjobb Játékos: Varga András (Kazincbarcikai Ördögök)
A torna gólkirálya: Simon Levente (Egri Vitézek HC) 7 gól