Nyugdíjasok Magyarországon

A nyugdíjrendszer változtatását konszenzusos alapon kell megvalósítani, nem pedig választási kérdésként kell kezelni – hangsúlyozta Habis László lokálpatrióta elnök, országgyűlési képviselő-jelölt a „Nyugdíjasok a mai Magyarországon” című fórumon. A rendezvény előadója Iván László, a Fidesz nyugdíjas tagozatának elnöke szerint a megélhetési válságban elsősorban az idősek váltak kiszolgáltatottá.

Egerben stabil politizálás folyik a nyugdíjasok érdekeinek tekintetében, működik a szociális ellátó rendszer, az étkeztetés, a házi gondozás, az idősek otthona, felújítás előtt áll a nyugdíjasház – sorolta az időseket érintő önkormányzati feladatokat Habis László. A lokálpatrióták elnöke hozzátette, az országos átlaghoz képest kedvezőbb az egri helyzet a gyógyszerellátás tekintetében.
Habis László szerint a nyugdíjasok ügye nem lehet kampánykérdés.
Dr. Iván László professzor, a Fidesz Nyugdíjas Tagozatának elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a 3 millió 300 ezer nyugdíjas közül 260 ezer 30 ezer forintnál kevesebbet kap havonta, a kormány pedig az idősek kiszolgáltatottsága ellenére tavaly elvette a tizenharmadik havi nyugdíj második felét, illetve nem fizették ki a kötelező emelést. Ez összesen 100 milliárd forintot vett ki a nyugdíjasok zsebéből.