Elkészült az akadálymentesítés a Regionális Államigazgatási Hivatalban

Befejeződtek az Észak-magyarországi Regionális Államigazgatási Hivatal akadálymentesítési munkálatai. A 40 milliós beruházás során többek között ügyfélirányító pult, indukciós hurokrendszer, hangostérkép, akadálymentes ügyfélparkolók kerültek kialakításra.

Az Észak-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett pályázaton nyert 30 millió forintot az egri régióközpont akadálymentesítésére, amelyhez további 10 millió forint önerőt kellett még biztosítani. A megyeháza C épületének átalakítási munkálatai tavaly júliusban kezdődtek.
Az infokommunikációs akadálymentesítés keretében megújult a hivatal honlapja, így az információk a látás és hallássérültek számára is elérhetők. Ezen kívül indukciós hurokrendszer, hangostérkép segíti az ügyfeleket. A fizikai átalakítás során többek között küszöb nélküli nyílászárókat szereltek fel, új ügyfélfogadó tereket és akadálymentes liftet, illetve vizesblokkokat alakítottak ki – mondta az átadó ünnepségen dr. Balás István, a Hivatal vezetője. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium részéről dr. Katonáné dr. Pehr Erika, míg az Önkormányzati Minisztériumtól dr. Balázs István köszönték meg a kivitelezés során nyújtott munkát, majd hivatalosan is átadták a felújított épületet.
Mint elhangzott, a Hivatal salgótarjáni kirendeltségében 2006-ban történt meg a teljes körű akadálymentesítés, szintén Uniós forrás igénybevételével. Az egri központtal egy időben a miskolci kirendeltség is megújul, amelyre szintén 30 millió forint támogatást nyertek.