Indiai delegáció Egerben

India és Magyarország kereskedelmi, gazdasági és kulturális kapcsolatainak erősítéséről tárgyal az ázsiai ország minisztere hazánkban. Az egyre nagyobb világgazdasági szerepet játszó Indiát képviselő delegáció Egerbe is ellátogatott.

Anand Sharma kereskedelmi és ipari miniszter és kísérete Bajnai Gordon miniszterelnökkel, az ellenzéki pártok, illetve jelentősebb cégek vezetőivel egyeztet Budapesten a két ország közös fejlesztési lehetőségeiről.
Ezt megelőzően Habis László polgármester fogadta a delegációt Egerben.
Mint az indiai miniszter mondta, azokat a területeket keresik, amelyek mindkét fél versenyképességének erősítését szolgálják. Ezek között kiemelt szerepet kap az információ- és médiatechnológia, ezzel foglalkozó indiai cég már beruházott Magyarországon, ezer új munkahelyet teremtve. További lehetőségeket látnak a gyógyszergyártás, az élelmiszeripar és az autógyártás tekintetében is.
Mindezt a szakemberek rendszeres cseréje segítheti.
Kulturális területen hasonló fejlesztéseket terveznek, különösen a filmgyártásban. Indiában – európai mércével mérve – hihetetlenül sok alkotás készül, ezek egy részét pedig külföldön, így akár Magyarországon is szeretnék forgatni, ami az idegenforgalom fejlesztése szempontjából sem mellékes, hiszen az ilyen mozik hatalmas közönséghez jutnak el az ázsiai országban, népszerűsítve ezzel hazánkat.