Kvaterka az egészségről

Eger város egészsége címmel indult négyrészes előadás-sorozat a Keresztény Ifjúsági Klubban. Az első egészséggel foglalkozó Kvaterkán a sorozat szervezője, dr. Herczeg László belgyógyász-háziorvos beszélt a két leggyakoribb halálokról és az egyén szerepéről az egészség megőrzésében.

Témáját tekintve rendhagyó ez a négy Kvaterka – mondta dr. Herczeg László belgyógyász-háziorvos -, eddig ugyanis az egészségügy ezen a fórumon nem volt terítéken. Az első előadás az egészség fogalmát, a leggyakoribb halálozási okokat járta körül. Szó volt a megelőzésről, a szűrővizsgálatokról, arról, hogy milyen felelőssége és szerepe van az egyes embereknek saját egészségük megőrzésében.
A sorozat következő részében dr. Abonyi János belgyógyász – kardiológus tart majd előadást a szív- és érrendszeri betegségekről, majd Csicsári Katalin pulmonológus főorvos az idült légzőszervi betegségekről.
A sorozat utolsó részében alternatív módszerekkel ismerteti meg az előadó, Czövek Zsuzsanna Ma-Uri masszőz, életmód-tanácsadó a hallgatóságot; arról beszél majd: hogyan őrizhetjük meg és állíthatjuk helyre egészségünket.