Új padlóborítás az asztalitenisz játékcsarnokban

Ha lenne olyan szavazás, hogy „Melyik egri sportegyesület volt az elmúlt hétvége legaktívabb szereplője?”, az minden bizonnyal a Tranzit Tüzép Sport Club Eger asztaliteniszezői lennének. A Kistályai úti játékcsarnok egy része új sportpadlót kapott, az utánpótlás bekerült a Városi Sportiskola szakosztályai közé, a hétvégén pedig mind a négy csapatuk bajnoki pontokért szállt harcba – közülük kettő egymás ellen.

A Nemzeti Bajnokságok tavaszi rajtját megelőzően pénteken nyilvános edzéssel avatták fel az új sportpadlót. Egyelőre a játékcsarnok felét sikerült ilyen különleges borítással ellátni. A tavaly áprilisi magyar – román női válogatott meccsen is ilyen, úgynevezett taraflex burkolatot kapott az egri Körcsarnok. A klub nevében dr. Fekete Barbara, az NB II-es csapat játékosa köszönte meg a támogatók segítségét. Szeleczki János alpolgármester beszédében kiemelte, egészségügyi szempontjai is voltak ennek a fejlesztésnek, hiszen a burkolat különleges szerkezetének köszönhetően így nő a sportolók mozgásszabadsága, csökkenhet a hirtelen mozdulatok, forgás, lépés – megállás, irányváltások miatti esetleges sérülések veszélye. Az 1 millió forint értékű borítást 320 ezer forintért szerezte be a klub a támogatók segítségével .
Szintén az egri asztaliteniszezőkkel kapcsolatos hír, hogy az utánpótlás bekerült a Városi Sportiskola szakosztályai közé. A sportág további egri erősödését jelzi, hogy egyre többen járnak edzésekre, sok az utánpótlás korú versenyző. Amire még sohasem volt példa a hevesi megyeszékhelyen, a Tranzit Tüzép SC Eger összesen négy NB-s csapatot indított az idei szezonban, rajtuk kívül a másik egri egyesületnek, a HMÖ SE is van még egy NB III-as együttese, vagyis ebben a szezonban Eger összesen három női és két férfi csapattal képviselteti magát a Nemzeti Bajnokságok különböző osztályaiban.

Hétvégi eredmények:

Női NB I/A, 5. forduló
Eger, dr. Ruttkay Vilmos Asztalitenisz Játékcsarnok. 2010. január 24.
Tranzit Tüzép SC Eger I. – Szekszárdi AC II. 11-7*
*: a Tranzit Tüzép SC Eger I. jogosulatlan játékos, Haraszti szerepeltetése miatt megóvta a mérkőzést.
Pontszerzők: Szabó Gy. 3, Révészné 3, Barsai 2, Jónyer 1, Barsai/Jónyer és Révészné/Szabó Gy. ill. Haraszti 2, Guld 2, Madaczki 2, Fuderer 1
Az egyes mérkőzések végeredménye:
Barsai/Jónyer – Haraszti/Fuderer 3-1
Révészné/Szabó Gy. – Guld/Madaczki 3-2
Jónyer – Haraszti 3-1
Szabó Gy. – Guld 2-3
Barsai – Fuderer 3-0
Révészné – Madaczki 3-1
Jónyer – Guld 1-3
Szabó Gy. – Fuderer 3-0
Barsai – Madaczki 1-3
Révészné – Haraszti 1-3
Jónyer – Fuderer 1-3
Szabó Gy. Madaczki 3-2
Barsai – Haraszti 0-3
Révészné – Guld 3-0
Jónyer – Madaczki 1-3
Szabó Gy. – Haraszti 3-0
Barsai – Guld 3-2
Révészné – Fuderer 3-0

Női NB II. Keleti-csoport, 10. forduló
Eger, dr. Ruttkay Vilmos Asztalitenisz Játékcsarnok. 2010. január 24.
Tranzit Tüzép SC Eger III. – Tranzit Tüzép SC Eger II. 0-18
A két egri csapat összeállítása:
TTSC III: Mező Réka, Gombos Bettina, Krizsai Bernadett, Lövei Tímea
TTSC II: dr. Kis Zsuzsa, Kovács Kinga, dr. Fekete Barbara, Honti Boglárka

Férfi NB II. Keleti-csoport
Sárospatak, 2010. január 23.
Sárospataki Torna Club I. – Tranzit Tüzép SC Eger 5-13
TTSC pontszerzők: Salamon István 4, Nagy Ádám 4, Kiss Szabolcs 2, Cseh Zoltán 1, valamint a Cseh Zoltán-Nagy Ádám és Kiss Szabolcs-Salamon István párosok