Kenyeret osztott a gárda

Kenyeret osztott pénteken az Új Magyar Gárda a belvárosban. Rendőrségi engedély az akcióhoz nem kellett, a karitatív rendezvényeket ugyanis csak be kell jelenteni a polgármesteri hivatalnak.

A Magyar Gárdát betiltották, az Új Magyar Gárda azonban aktív Heves megyében. Ferenczi Henrik kapitány múltkori sajtótájékoztatóján azt mondta: karitatív munkát végeznek egész télen – mellőzve a jelképeket, a vezényszavakat és a formaruhát. Pénteken vért adtak, majd kenyeret osztottak a piac mellett. Jótékonysági rendezvényekhez nem kell rendőrségi engedély, csak a polgármesteri hivatal tudomásulvétele.
Eddig csak a fővárosban osztott kenyeret a gárda – mondta a megyei kapitány, Ferenczi Henrik. Most, egy pékség felajánlásának köszönhetően, 300 darab kenyeret oszthattak szét.
Nem válogattak az emberek között, mindenkihez odaléptek a félkilós kenyérrel, amelyre ráragasztották a gárda címerét – emlékeztetőül, hogy kitől kapták.
A közelmúltban játékokat és ruhákat is gyűjtöttek, keresik az időpontot, hogy mikor adhatják át a Szetának vagy a nagycsaládosoknak.