Sikeres volt a Csudafa Mese Nap

Az Egri Városi Televízió idén úgy döntött, hogy hagyományteremtő szándékkal megrendezi a Csudafa Mese Napot. A mesemondó versenyt meseíró – és rajzpályázattal is kiegészítette. Szombaton a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban közel 200-an gyűltek össze; szülők, felkészítőtanárok és persze maguk a versenyző gyerekek, hogy együtt töltsenek egy fergeteges „csudanapot”.

Szombaton négy kategóriában összesen 50 mesemondó mérte össze tehetségét a Csudafa Mese Napon. Az óvodások, az általános iskola alsó és felső tagozatos versenyzői mellett a meseíró gyerekek is elrepítették csudaországba a közönséget és a zsűrit. A verseny végeredményének kialakításában Anga Mária óvodapedagógus és meseíró, Kónya Tamásné logopédus, Ponyi László az EKMK igazgatója, Baráth Zoltán színművész és Bérczessy András a TV Eger ügyvezető igazgatója segédkezett. A Forrásban január 3-ig azokat a rajzokat is láthatják, amelyek ugyancsak a TV Eger felhívására érkeztek a szerkesztőségbe. A 130 beküldött meseillusztráció közül a kiállításra szánt 60-at Kopcsik Lajos mestercukrász válogatta ki. A versenyben az óvodások kategóriájában Kordics Luca, az alsó tagozatos gyerekek között Nagy Partik Szixtusz, a felső tagozatosoknál Simon Máté, míg a meseírók kategóriában Novák Máté végzett az első helyen.
A televízió műsorában februártól láthatnak minden versenyzőt a képernyőn, emellett a TV honlapján megtalálják mind a 130 beérkezett meseillusztrációt is.

Helyezések:
Óvodások korcsoportja:
1. Kordics Luca
2. Szabó Richárd
3. Oláh Regina
Különdíj 1. Veres Gábor
Különdíj 2. Veréb Gergő

Alsó tagozatos diákok korcsoportja:
1. Nagy Patrik Szixtusz
2. Kun Zita
3. Árvai Balázs
Különdíj: Sajbán Soma Benedek

Felső tagozatos diákok korcsoportja:
1. Simon Máté
2. Karsai Balázs György
3. Takács Gergely

Meseíró pályázat:
1. Novák Máté
2. Garbacz Eszter
3. Kovács Máté

Rajzpályázat:
1. Murányi Réka és Murányi Lili
1. Tóth Edwárd
1. Jacsó Barnabás
EKMK különdíjasok:
– Murányi Réka
– Kowalski Boglárka
– Nagyová Kornélia
– Molnár Bence
– Kosztik Kristóf