Nem tárgyalták

Öt percig tartott a városi közgyűlés rendkívüli ülése. A polgármester azért hívta össze a ülést, mert hét képviselő írásban kérte a Szent József víz hasznosítására vonatkozó előterjesztés megtárgyalását. A napirendre vételt kilenc képviselő támogatta, így nem kapott többséget, az ülést berekesztette Habis László polgármester.

A közgyűlésre egy időpontot jelöltek meg azok a képviselők, akik november 11-én kelt levelükben kérték a rendkívüli ülés összehívását, aminek Habis László eleget tett. A polgármester azt mondta, a megfelelő előkészítések és egyeztetések hiányában hiba volt összehívni a testületet. A témát nagy érdeklődés kísérte, a városháza dísztermében egyetlen szabad hely sem volt. A polgármester szavazást kért arról, hogy tárgyalják – e a Szent József víz hasznosítására vonatkozó napirendet: 9 igen, 12 nem, 3 tartózkodás volt az eredmény, így nem tárgyaltak a kérdésről, a polgármester bezárta az ülést, az érdeklődők tapssal jutalmazták ezt. Az ajánlattevő cég képviselője, Nagy Győző katasztrofálisnak nevezte a döntést, elmondta, a cég megvásárlásáról áprilistól tárgyalnak. Hozzátette, attól tart, hogy a kínai befektetőnek elmegy a kedve hazánktól. Úgy gondolja, a lakosságot félretájékoztatták a szándékukról és szerinte a felfokozott hangulat miatt nem mertek a képviselők igennel szavazni.
A közgyűlés júniusban döntött arról, hogy szerződést bont a Szent József Kft.-vel, szeptember 24-én arról, hogy pályázatot írnak ki a Szent József víz hasznosítására: 25 évre bérbeadó, december 30-ig lehet beadni az elképzeléseket, februárban döntenek a nyertesről. A város pályázati kiírása november közepén jelent meg.