Női ökölvívó OB Szilvásváradon

Rekord létszámú nevezés érkezett az idei női felnőtt és az először kiírt junior ökölvívó országos bajnokságra. A szilvásváradi helyszínen – három napon át – 37 klub 92 versenyzője szállt ringbe a helyezésekért.

A jelek szerint az ökölvívók szeretik a Heves megyei versenyeket, hiszen Hatvan és Felsőtárkány után idén Szilvásvárad is Országos Bajnokság helyszíne volt.
A Női Elit, vagyis a felnőtt korosztály mellett először rendeztek junior OB-t a lányoknak. A változás fő mozgatórugója az olimpia, mivel 2012-től, három súlycsoportban, az 51, 60 és 75 kilogrammban nők is indulhatnak a londoni versenyen.
Heves megye öt szakosztállyal képviselteti magát az országos szakszövetségben. A versenyzői létszám közel 100 fő. A megyében működő edzők a fő problémát abban látják, hogy 18 év után nem tudnak itthon elhelyezkedni, illetve munkát találni a tehetséges versenyzők, ezért aki igazán sikeres biztos, hogy eligazol.
A magyar női boksz egyik fellegvára Gyöngyös, nagyon sok tehetség került innen ki. Az idei 13. felnőtt OB két bajnoka, a 48 kg-os Csík Mónika és a 75 kg-os Ducza Anita egyaránt a Mátra alján kezdte ökölvívó pályafutását, viszont a bajnoki címet már a Nyíregyházi Vasutasnak szerezték.
51 (11 fő), 57 (13 fő) és 60 kg-ban (11 fő) az indulók magas létszáma miatt a Szövetség úgy döntött, hogy ezekben a súlycsoportokban 4 naposra módosítják a versenyt. Szilvásváradon ezen a hétvégén az elődöntőkön jutottak túl a lányok, a döntőket pedig az Ifjúsági OB-n, Hajdúszoboszlón bokszolják le.

Női felnőtt bajnokok:
46 kg: Dobrádi Csilla (Gyöngyös SI)
48 kg: Csik Mónika (Nyíregyházi VSC)
54 kg: Némedi Csilla (Soproni Gyevát Gy. ÖI)
64 kg: Papp Nikolett (Dombóvári Boxbarátok Klubja)
69 kg: Nagy Bianka (Haladás VSE Szombathely)
75 kg: Ducza Anita (Nyíregyházi VSC)
81 kg: Kovács Mária (Pécsi VSK)