Hírek

A Szoptatás világhete

Színes programokkal várták az érdeklődőket

augusztus 1.

Ismeretterjesztő előadásokkal és változatos programokkal népszerűsítették Egerben is a laktációs táplálást a Szoptatás világhetén. A szervezők célja, hogy a társadalom és maguk az anyukák is elfogadják, hogy nyilvános helyen is megetethetik gyermekeiket.
A program egri nyitányakor a Manooka kávézó a Három királyfi, három királylány mozgalomtól megkapta a „Családbarát hely” címet.

szopt180801-169


 

Kinevezés

Cséri Zoltán bv. dandártábornok az új parancsnok

augusztus 1.

Cséri Zoltán már július 1-től ellátja a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet vezetését. Célja, hogy tovább vigye azt a fajta szakmai munkát, amit az elődei elkezdetek. Tervei között szerepel informatikai és reintegrációs projektek végrehajtása, a kollégái munkakörülményeinek javítása, valamint a fogvatartottak elhelyezési körülményeinek változtatása.

borton_parancsnok


 

Támogatás

Ismét pályázhattak a város zenészei

augusztus 13.

Augusztus 31-ig pályázhattak az Egri Ifjúsági Zenei Programra a város fiatal zenészei. A támogatás lehetőséget biztosít koncertszervezésre, valamint videóklip és hangfelvételek készítésére is. A 2014-ben indult kezdeményezés révén eddig többek között közel 100 koncert valósult meg.  Az Egri Ifjúsági Zenei Program az Egri Farkas Ferenc Zeneiskolával Egy Ütős Nap címmel koncertet szervez dobosoknak.

ezip180814-169


 

Királyköszöntő

Szent István tiszteletére

augusztus 19.

Idén is megtartották a hagyományos Szent István-napi Fáklyás Királyköszöntőt Egerben. Az ünnepséget a Dobó téren rendezték, a 212-es számú Bornemissza Gergely Cserkészcsapat fáklyás kísérete által vezetett menet ez­után felvonult a várba, ahol Szent Imre király emléktábláját koszorúzták meg. Az ünnepségen Habis László polgármester a városépítő és kultúraápoló egri püspökök munkáit méltatta.

faklyas180821-169


 

Évadnyitó

Magyar szerzők műveit dolgozzák fel

augusztus 19.

Minden műfajban magyar szerzők, magyar témájú műveit dolgozza fel a Gárdonyi Géza Színház társulata az új, 2018/19-es évadban, amely szeptember 28-án a Rokonok című társadalmi drámával indul. A közönséget összesen tizenkét új darabbal várják. Martonné Adler Ildikó alpolgármester biztosította a társulatot arról, hogy az önkormányzat a jövőben is igyekszik megteremteni a működéshez szükséges feltételeket.

evadny180821-169


 

Stop

Kortárs darabbal indít a Harlekin

Augusztus 22.

Hét bemutatóval készül az új évadra a Harlekin Bábszínház. Színpadra kerül az Antigoné, a Diótörő és a Csillagszemű juhász mellett a Kacor király is. A 2018/19-es szezonban az egészen kicsi gyerekekre is gondolnak a Csitt című előadással.  A színházban eddig a szombat szünnapnak számított, a jövőben azonban ekkor tartják a szakmai és a protokoll-, vasárnap pedig a városi bemutatókat.

harlekin180823-169


 

Együttműködés

Gyógypedagógiai szak indult az egyetemen

Augusztus 22.

Habis László polgármester, Liptai Kálmán az Eszterházy Károly Egyetem rektora, a Markhot Ferenc Kórház, az Egri és a Hatvani Tankerületi Központ, a Heves Megyei Kormányhivatal, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, illetve annak intézményi képviselői írtak alá megállapodást annak érdekében, hogy az egyetem új, gyógypedagógiai szakján a diákok az eddiginél is jobb gyakorlati oktatást kaphassanak.

alairas180822-169


 

Fegyvermustra

Hatalmas siker az új kiállítás

Augusztus 24.

Egy hónap alatt már negyvenháromezernél is többen voltak kíváncsiak a Dobó István Vármúzeum legújabb kiállítására, a Fegyvermustrára. Az egyik fő attrakció, a Magyar Nemzeti Bank Értéktár programja keretében megvásárolt Péterváry-fegyvergyűjtemény kiemelkedő darabjainak bemutatása. Sok felszerelés kézbe vehető és kisfilmek is segítik a látogatókat a fegyverek megismerésében.

fegym180803-169