Hírek

Szécsi Zoltán adta le az 15:52-es díszlövést

Az 1552-es ostrom és diadal emlékére

június 7.

A díszlövést a minorita templom órájához igazítva adják le 2017 óta. A szakállas puskát szokás szerint az Egri Vitézlő Oskola tagjai állították fel, majd rövid kiképzés után, a megadott pillanatban el is dördült a fegyver a háromszoros olimpiai és világbajnok vízilabdázó kezében. Szécsi Zoltán, Eger díszpolgára azt mondta: olyan sok szállal kötődik a városhoz, hogy valódi megtiszteltetés volt számára a felkérés.

szecsi180607-169


Átadták a felújított Hadnagy utcai rendelőt

XXI. századi minőséget képviselhet

június 12.

Közel ötven millió forintos fejlesztéssel gazdagodott a Hadnagy utcai gyermekorvosi és védőnői rendelő, illetve annak környéke. Új fűtési rendszert és villamoshálózatot alakítottak ki, lecserélték a nyílászárókat, akadálymentesítették az épületet és annak parkolóját egyaránt. A rendelőt ugyanakkor korszerű berendezésekkel látták el Ez már a projekt második helyszíne, hiszen tavaly novemberben a Napsugár utcában volt hasonló átalakítás.

hadnagyutiorvosir180612-2-169


„Virágos Egerért, Szép Környezetért”

Idén is meghirdették a versenyt

június 13.

Az önkormányzat ebben az évben is kiírta a „Virágos Egerért, Szép Környezetért” Versenyt, amelyre lakossági, idegenforgalmi, intézményi, valamint ipari és kereskedelmi szolgáltató kategóriában lehetett jelentkezni. A cél, hogy a résztvevők városszépítő munkájukkal javítsák az Egerben élők életminőségét, elősegítsék az igényes lakókörnyezet kialakítását, a közös értékek védelmét. A díjátadó szeptemberben lesz.

180613_viragos_egerert.00_01_39_06.Still001


Folytatódnak az Egri Séták

Városnézésre invitálják az egrieket is

június 13.

Többek között a Valide Szultána fürdőromról, a Tűzoltó térről vagy a Füzesabony-Eger vasúti szárnyvonal építéséről is érdekességeket tudhatnak meg azok, akik részt vesznek a Lokálpatrióta Egylet idei Egri Séták sorozatán. A programok még 2007-ben kezdődtek, népszerűségük azóta is töretlen. A sétákon mindenhol szakemberek mesélnek a helyi történeti értékek létrejöttének körülményeiről.

setak180613-169


Végre itt az Egri Nyár

Érdemes belecsobbanni

június 14.

Június 14-től szeptember 7-ig szinte minden napra tartogat valamit az Egri Nyár programsorozata. Többek között koncertekkel, kiállításokkal, színpadi előadásokkal, sörfesztivállal és Völgy kóstolóval várnak mindenkit, aki ki szeretne szakadni a hétköznapok egyhangúságából. A szervezők minden korosztályra gondoltak, ezen a nyáron garantáltan senki sem fog unatkozni. Részletek a honlapon és a programfüzetben.

egrinyre


Megújult a Bervai lakótelep

Közel száz millió forintos beruházás

június 18.

Fitneszparkkal, új utcabútorokkal és sportpályával bővült a Bervai lakótelep. Az egri önkormányzat célja, a város több pontján olyan közösségi terek kialakítása, ahol az ott élők találkozhatnak. Közel 100 millió forintból, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program forrásából valósult meg a felnémeti városrész úgynevezett alközpontjának kialakítása. Eger több pontjára terveznek hasonló tereket.

felmalk180618-169


Három program kapott rangos elismerést

Eger egy több mint 1000 évig csiszolt gyémánt

június 22.

Városmarketing gyémánt Díjat kapott a Magyar Marketing Szövetségtől az Egri Szüret, az Eger Advent, valamint az Egri Tavaszi Fesztivál is. Habis László polgármester kifejtette: Eger a 7. helyen áll a 3200 magyarországi település közti versenyben. A Média Eger ügyvezetője, Antal Anett azt hangsúlyozta: a siker titka az összefogás, ezért minden intézmény és szervezet emlékplakettet kapott, amely részt vett a rendezvények sikerében.

varosmd180622-169


Programdömping a Múzeumok Éjszakáján

Nem fedte el a sötétség a kulisszatitkokat

június 23.

Több helyszínen, hosszított nyitva tartással várták a látogatókat a Múzeumok éjszakáján Egerben. Június 23-ára a várban, a megyei könyvtárban, a Kepes Intézetben, a Líceumban és az Érseki Palotában is programokkal készültek. Aki belevetette magát az éjszakába, az részt vehetett vetélkedőkön, filmvetítéseken, koncerteken, rendhagyó tárlatvezetéseken, fényfestésen, fáklyás felvonuláson és fegyverbemutatókon.

LM_9035