Az elmúlt évet értékelte a Vöröskereszt

Ugyanannyi taggal, de nehezebb feltételek között dolgozott tavaly a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete. Szervezésüknek köszönhetően több mint 17 ezren jelentkeztek véradásra, tanfolyamokat szerveztek, ételt osztottak.

A vöröskereszt világnapja alkalmából közgyűlést és ünnepséget rendezett a megyei szervezet. A közgyűlésen a 2009-es éve beszámolójában elhangzott: tavaly többen jelentkeztek véradásra, mint az azt megelőző évben, közülük több mint két és fél ezer új donor volt. Újraélesztési tanfolyamokat, szűrővizsgálatokat szerveztek, 35-40 ezer emberhez juttattak el élelmiszert, teás járatokat működtettek, meleg ételt osztottak a hajléktalanoknak, és változatlan taglétszámmal dolgoztak megyénk vöröskeresztesei.
Merczel József alelnök, aki a megye nevében köszöntötte a közgyűlést, úgy látja: nőtt az aktivisták száma. Szerinte az a munka, amelyet a Vöröskereszt végez, valamennyiünk életét meghosszabbítja, egészségesebbé tesz.
A világnapi ünnepségen elismerték a kiválóan dolgozó munkatársak, tagok, pártoló intézmények munkáját. Első ízben adták át a Magyar Vöröskereszt Életmentője elismerést.