Nem zavarják a DK-t a szélsőbalos nézetek

Annak ellenére, hogy az MSZP-nek és a Párbeszédnek a közös miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely, és a DK-val is megegyeztek a szocialisták a jelöltek felosztásáról, Kertészné Kormos Noémi mégis a másik párt belügyének tekinti, hogy Karácsony szövetséget kötött a szélsőbalos nézeteket valló Vajnai Attilával. Az egri DK képviselőjelöltje szerint csupán egyfajta meg nem támadási szerződés van a baloldali politikai formációk között.

A nyíltan szélsőbalos nézeteket valló és a nyíltan önkényuralmi jelképnek számító „vöröscsillagos” pólóban feltűnő Vajnai Attila az utóbbi időben botrányaival került be a köztudatba. A Munkáspárt 2006 első embere és Karácsony Gergely között szövetséget hirdető közleményben ez áll: „a nacio­nalista, idegenellenes indulatok felkorbácsolása azt a célt szolgálja, hogy az osztályelnyomást leplezze, kijátszva egymás ellen az elnyomottakat.”

A szélsőbalos irányba történő elmozdulást Kertészné Kormos Noémi az MSZP és a DK közös országgyűlési képviselőjelöltje pártbelügynek tekinti. Úgy fogalmazott: az, hogy a Demokratikus Koalíció és az MSZP együttműködési megállapodást kötött, nem azt jelenti, hogy a párt elveszítené a szuverenitását. Mind a két párt önállóan is dolgozik. Van egy megállapodásunk mihez mi tartjuk magunkat. Egyfajta meg nem támadási egyezmény. Az, hogy ők kivel kötnek szövetséget, kivel nem, az nem ránk tartozik.

A jelölt azt tartja a legfontosabbank, hogy a 106 egyéni körzetben egy demokratikus ellenzéki jelölt legyen egy fideszessel szemben, ez azonban meghiúsulni látszik.