„Akkor este találkozunk!”

Testről és lélekről – Oscar-lázban ég az ország

Academy_Award_trophyA Mindenki című kisjátékfilm tavalyi és a Saul fia című egész estés filmdráma 2016-os sikere után újabb magyar Oscar-díjnak drukkolhat az ország. Az Enyedi Ildikó rendezte Testről és lélekről európai diadalútja után, az Amerikai Egyesült Államokat is meghódíthatja a magyar alkotás, hiszen a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában jelölték az Oscarra. A filmvilág egyik leginkább várt gáláját március 4-én rendezik a hollywoodi Dolby Színházban, Los Angelesben. Az idei Oscarra rekordszámú nevezés történt az idegen nyelvű filmek kategóriájában. Összesen 92 ország küldte megmérettetni az előzetesen kiválasztott legjobbnak ítélt alkotását.

A Testről és lélekről javarészt egy húsfeldolgozóban játszódik, ahol a gazdasági igazgató, Endre megismerkedik az új minőségellenőrrel, Máriával. Kettejük kapcsolata két síkon alakul, hiszen a valóság mellett, ahol kommunikációs problémákba ütköznek és nehezükre esik a kezdeményezés, álmaikban szarvasként harmonikusan élnek egymás mellett. A történet egyik mellékszereplőjeként egy volt egri színésznőt is felismerhetnek a szemfülesebbek, Járó Zsuzsa személyében. A filmet eddig közel százezren nézték meg a magyar mozikban

Magyar játékfilm, 116 perc, 2017. Rendező: Enyedi Ildikó. Főbb szereplők: Borbély Alexandra, Morcsányi Géza, Schneider Zoltán, Nagy Ervin, Tenki Réka.