Az egri borok híre Mongóliába is eljutott

Hivatalos látogatása második napján Egerbe érkezett Mongólia miniszterelnöke. Egert azért választották, mert sok mongol tanul és dolgozik városunkban, és az egri borok híre Mongóliáig is eljutott – mondta a miniszterelnök.

Az Egerbe érkező mongol delegációt elsőként Sós Tamás, a megyei közgyűlés elnöke fogadta. A miniszterelnök kiemelte: Mongóliáig eljutott az egri borok híre. Hallotta azt is, hogy honfitársai közül sokan dolgoznak, tanulnak Egerben.
Habis László nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy a miniszterelnök magyarországi programjába az egri látogatást is beiktatta. Eger nyitott a nemzetközi együttműködésekre – hangsúlyozta a polgármester -, készen állnak minden javaslat befogadására, megbeszélésére.
A mongol miniszterelnöknek leginkább az tetszett, hogy Eger megőrizte a férfias helytállás hagyományt, s az, hogy ezt a helytállást a mai fiatalok előtt is sikerült példává tenni.
Tegnap a magyar miniszterelnökkel és a köztársasági elnökkel találkozott Batbold mongol miniszterelnök, a két főváros együttműködéséről írt alá szerződést Ulanbator kormányzója és a főpolgármester.
A látogatást különleges időpontra tették: a magyar -mongol nemzetközi kapcsolatok felvételének 60. évfordulójára.