Pneumobil verseny – 34 csapat indul az idei versenyen

A csapatok leadták a tervdokumentációkat az idei, május 8-ai III. Nemzetközi Rexroth Pneumobil versenyre, kiértékelésük az utolsó fázisba érkezett. Ezek alapján a szervezők 34 csapat indulását fogadták el.

A tervdokumentációkat – három kivételével – elfogadták a szervezők. A hiánypótlást hétvégére várják. A következő héten indul a járművek összeállításához igényelt pneumatikus elemek kipostázása. A tavaly november 8-i nevezési határidőre tizenöt felsőfokú oktatási intézmény – köztük három erdélyi – 35 csapata adta le nevezését. Közülük egy lépett vissza. A beküldött dokumentációk alapján most is lesz több érdekes és újszerű megoldás.
A szervezők elmondták, a generációváltás a résztvevőknél már megvalósult, hiszen az idei indulók 70 százaléka először vesz részt a versenyen, ellenben a tervek többsége a már jól bevált alapokra épül.
A hosszútávú versenynél a járművek átlagsebességének a tavalyi 8 helyett 12 km/h-t kell elérniük. Szintén növelték a palackok üzemi nyomását. A gyorsasági versenynél hosszabb lett az egyenes szakasz, a gyorsulásnál a körönd is része a versenypályának. A pneumatikus elemek és csatlakozók átvétele után április közepére már használható állapotban kell lenniük a járműveknek. Gépátvétel május 7-én, verseny május 8-án, szombaton 10-től 16 óráig.