Katonai hagyományőrzőtől búcsúznak

Meghalt Csikor László, az Egri Vitézlő Oskola tagja, a vármúzeum díszőrsége vezetője. A család és a barátok szombaton búcsúztatják a Kisasszony temetőben. 63 éves volt.

Csikor László középiskolai tanulmányait a Dobó István Gimnáziumban végezte, majd érettségi után agrármérnöki tanulmányokat folytatott, később a Heves Megyei Moziüzemi Vállalathoz került, ahol munkavédelmi előadóként dolgozott. 1991-ben a Dobó István Vármúzeum fegyveres biztonsági őrségének tagja lett. Innen vonult nyugdíjba.
Csikor László munkája mellett szabadidejében is aktív életet élt. Senior úszóként még idősebb korában is számos érmet szerzett országos versenyeken. Tartalékos tiszti múltját kamatoztatta az MHSZ keretén belül, ahol ejtőernyőzéssel és ejtőernyős-oktatással foglalkozott. Elkötelezettje volt a honvédségnek, a katonaéletnek. Csatlakozott a Magyar Tartalékosok Szövetségéhez is, melynek mindvégig aktív és megbízható tagja volt.
2003-ban, az egri vár díszőrségének megalakulásakor az egység első parancsnoka lett, amely tisztséget végig büszkén, felelősségteljesen és komoly elhivatottsággal végezte. Ugyanez év szeptemberében lépett az Egri Vitézlő Oskola tagjai közé. Ettől fogva a katonai hagyományőrzés élete szenvedélyévé vált. Katonás tartása, markáns arcvonásai a vármúzeum díszőrségének meghatározó egyéniségévé tették. Számos újságcikk, filmhíradó és a látogatók fényképeinek ezrei őrzik örök emlékét.