Sellők a vízben – szinkronúszó egyesület alakult Egerben

Eger a vizes sportok fellegvára, viszont egy sportág, a szinkronúszás eddig még hiányzott a palettáról. Az érdeklődő szülők kezdeményezésére két hónappal ezelőtt alakult a város legújabb sportegyesülete, az Egri Sellők Szinkronúszó és Úszó Egyesület.

A zömében 6-8 éves lányok Barta Monika és Kissné Bedécs Szilvia edzők irányításával egyelőre az alapokat sajátítják el. A sportág népszerűséget jelzi, hogy a felvétel idején is 27-en voltak az edzésen.
A szinkronúszás, vagy más néven vizibalett igen összetett sportág. Előny a balettos, tornász múlt, valamint a jó zenei érzék. Ahhoz, hogy valaki egy kűrt adjon elő a vízben, legalább két éves kemény előkészítő munka szükséges.
Egy héten négyszer tartanak edzést, kétszer a Bitskey edzőtermében, kétszer pedig a vízben. A torna elemek mellett a gyerekeknek mind a négy úszásnemet el kell sajátítaniuk. Tavasszal már az egriek is indulnak azokon a csillagversenyeken, amelyeken a továbblépéshez szükséges minősítéseket meg tudják megszerezni. Hamarosan a válogatottat is vendégül látják, akik a lányokkal együtt közös edzésen vesznek részt a Bitskeyben.