Tisztelt Egri Lakosok! Kedves Városunkba Látogatók!

Városunk és vonzáskörzete ez évben ismét otthont ad a hazai és nemzetközi érdeklődéssel kísért Országos Rallye Bajnokság keretében megvalósuló Eger Rally 2022 sporteseménynek, mely idegenforgalmi szempontból igen nagy jelentőségű, hiszen Városunkba sok ezer látogató érkezése várható ezekben a napokban.

A verseny keretében, 2022. április 30-án (szombaton), az Egerszalók – Eger közötti közút helyet biztosít egy gyorsasági szakasznak, melynek balesetmentes megvalósítása érdekében útlezárásra kerül sor 15.00 órakor a LIDL körforgalomtól az egerszalóki elágazóig. A lezárás várhatóan 19.30 órakor szűnik meg. Kérjük a gépjárművezetőket és a kerékpárosokat, hogy járműveikkel a jelzett időpontban kerüljék el a völgyfeltáró utat. Kérjük a rendezvényre látogatókat, hogy gépjárműveikkel ne álljanak meg a közút szélén és tegyék lehetővé a dűlőutakon történő zavartalan közlekedést is.

A rendezvény nézőihez szólva:

AZ AUTÓSPORT VESZÉLYES!

A nyilvánvaló veszélyek hatványozottan jelentkeznek egy olyan nyílt terepen, illetve közutakon tartó autóversenyen, mint az Önök által szenvedélyesen szeretett rallye versenyen. Önök imádják a versenyt, a versenyzők pedig imádják a száguldást, hiszen éppen ezért szeretik őket, mert száguldanak.

A színház és a közönsége, a rallyesport és a szurkolói együvé tartoznak, azonos dolgokért lelkesednek és így csak egyetlen közös célunk lehet:

AZ IZGALMAS ÉS BALESETMENTES VERSENY!

Ennek érdekében Önök tehetik a legtöbbet, Önöknek kell a legtöbbet tenniük. Soha ne feledjék tehát, hogy:

A versenyek lezárt gyorsasági szakaszai lezárt versenypályák, amelyeken a versenyzőnek joga és kötelessége a lehető leggyorsabban végigmenni! A versenyautók az út mindkét oldalát használhatják, és a versenyzőknek joguk van elesni, bukni is!

VIGYÁZZ ÉLETVESZÉLY, VIGYÁZZ KISODRÓDÁS VESZÉLY feliratú szalagok felhívják a figyelmet azon helyekre, területekre, amelyek kiemelten veszélyesek. Nem kell közvetlen a szalagok mögé helyezkedni, hiszen azok pontosan a veszélyforrásokat jelölik.

A pályazárás után tilos gyalogosan vagy járművel a versenypályán, vagy szorosan amellett közlekedni. Tudni kell továbbá, hogy a záró kocsi után, de a mezőny előtt előfutó autók következnek, melyeket Ön a rajtszámukról a nullák számának csökkenéséről tud azonosítani (0000, 000, 00, 0). Ezek az autók már versenytempóban haladnak!

Kérjük, mindig vegyék figyelembe a biztonságra ügyelő rendőrök, valamint a SAFETY mellényes rendezők, sportbírók intelmeit, utasításait!

Saját élete, testi épsége megóvása érdekében soha ne álljon:

  • a kanyarok külső ívére
  • bukkanók (ugratók) melletti és utáni területre
  • hosszú egyenesek végén lévő fékezési zónába
  • olyan padkára, amely mögött a menekülési útvonal nem biztosított
  • lassítók körüli és utáni területre
  • kisgyermeket ne, vagy csak kézen fogva fokozott szülői felügyelet mellett vigyen versenyre
  • a rajt cél és célutáni területen is fokozott figyelmet tanúsítson

A sportesemény időtartama alatt, mindhárom napon (április 29-én, 30-án és május 1-én) – szervízpark, technikai gépátvétel stb. – torlódásra lehet számítani az Egerbakta felé vezető úton (COLAS telephely környezetében), illetve a Kistályai úton (Renault Márkakereskedés környezetében). Az ünnepélyes díjátadó a Liliom utcában működő Allure Healthy Hotel & Spa létesítmény udvarán kerül lebonyolításra. Kérjük, hogy – amennyiben lehetséges – járműveikkel kerüljék el, ellenkező esetben óvatosan közelítsék meg ezeket a helyszíneket.

A rendezvény sikeres megvalósítása érdekében szíves megértésüket és egyben az okozott közlekedési kellemetlenségekért ezúton is elnézésüket kérjük.

Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala