FORGALOMKORLÁTOZÁSSAL JÁRÓ MUNKÁLATOK ZAJLANAK A VÁROS TÖBB PONTJÁN

Ütemterv szerint halad a kivitelező a 2018 őszén indult, több mint 5 milliárd forint összköltségvetésű projekttel, amely egyebek között az egri szennyvízcsatorna-hálózat bővítését, valamint a meglévő szennyvíztisztító szennyvízvonalának korszerűsítését célozza. A város számos pontján végeznek forgalomkorlátozással járó munkát az elkövetkező napokban.

Az ünnepeket követően januárban – folyamatos talajvíz-szint süllyesztés mellett – megkezdődött az új szennyvízvezeték építése az Egészségház utcában. A vezeték fektetése kedvező időjárás esetén február végére fejeződhet be, de az út végleges helyreállítása csak március végére várható. Amennyiben a vezeték építési munkák befejeződnek, a végleges helyreállítás előtt – hasonlóan a Mocsáry utcához – elképzelhető a gépjármű-forgalom átengedése az Egészségház utcában.

Folytatódik a munka a Mocsáry utcában is, ahol bekötő vezetékek kiépítése zajlik, míg a Malomárok utcában a szennyvízvezeték építését végzi a kivitelező. Itt ugyancsak az időjárás függvényében március végére várható a munka befejezése.

Elkezdődik a vezeték építése Faiskola utcában. Ismeretes: az utca Külsősor út-Fadrusz utca közötti szakaszán a vezeték rekonstruciós munkáival a tavalyi évben végeztek a szakemberek. Most a Veres Péter utcánál 180 méteres szakaszon, míg a Veres Péter utcában 70 méteres szakaszon fektetnek le új csővezetéket. Az arra közlekedőktől fokozott figyelmet kérünk, mert a közműépítés miatt félpályás út lezárásra kell számítani.

Eger önkormányzata ezúton is köszöni az érintettek, közlekedők türelmét és megértését.