Filmek az ápolói hivatásról egri szereplővel

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara hét kisfilmet készített az egészségügyi szakdolgozói hivatás népszerűsítésére. Két filmben is szerepel Szávu Dalma, a Markhot Ferenc Kórház elismert sürgősségi betegápolója, aki 2017-ben az Év Elhivatott Szakdolgozója elismerést is megkapta. A sürgősségi betegellátást népszerűsítő kisfilmnek Ő a főszereplője:

dalma_markhot
http://www.meszk.hu/hirek.aspx?nid=91522&cid=32#91522

Egy másik, az ápolói hivatást általában népszerűsítő filmben is szerepel Dalma. Az összeállítás arról szól, hogy az ápolók kemény, áldozatkész munkát végeznek. A közgondolkodásban nem népszerű hivatást szenvedéllyel, empátiával, felkészülten végzik. Szeretik és élvezik a munkájukat. Idolokat mutat meg a történet: ők valós szereplők, valós munkakörben, meggyőzően. A filmek létrehozói azt remélik, hogy hatással lesznek a pályakezdő fiatalokra, hiszen segíteni másokon, az egy egész életet átható, színes, fantasztikus foglalkozás. A főszereplő beteg, Benkő Viktor nyilatkozata:
„Kerek 20 évvel ezelőtt egy augusztusi napon megsuhintott a végzet szele. Igaz, kicsit elvétette, de a következmények mégis súlyosak voltak. Mentősök, légimentősök, műtősök, radiográfusok, aneszteziológusok, sebészek, és még ki tudja hány egészségügyi szakterület dolgozóinak összehangolt profi munkája kellett ahhoz, hogy egyáltalán legyen értelme arról beszélni, hogy hogyan tovább. Soha nem lehetek elég hálás ezeknek az embereknek, illetve azoknak a nővéreknek, ápolóknak, gyógytornászoknak, ergoterapeutáknak, akik az ezután következő 7 hónapos rehabilitáció során minden nap azon dolgoztak, hogy a legvégén egy minél teljesebb életet élni képes emberré válhassak. Őszintén szeretném, ha nagyobb megbecsülést és elismerést kapnának ezek a hivatások. Ennek lehet egyik első lépése ez a kis film (aminek a létrejöttében egy picit én is részt vettem). Jó célt szolgál. Nézzétek, terjesszétek.”

http://www.meszk.hu/hirek.aspx?nid=91024&cid=32#91024