Maklár Önkormányzata 140.403.922 Ft-ot nyert el a Területfejlesztési Operatív Program pályázatán, amelyből két önkormányzati épület felújítása történik meg.
Az elnyert pályázatnak köszönhetően megvalósul a Napsugár Óvoda és a Maklári I. István Általános Iskola energetikai korszerűsítésére.

Maklár
Mindkét épület megérett már a renoválásra. A 106 évvel ezelőtt épült óvoda az évtizedek alatt ugyan átesett állagmegóvási és korszerűsítési munkálatokon, de ahhoz hogy megfeleljen a XXI. századi követelményeknek, további felújítás szükséges. Az elnyert pályázat jóvoltából sor kerül az épületben a teljes homlokzat, a padlásfödém és a pince födém szigetelésére, valamint a külső nyílászárók cseréjére.
A hőszigetelés az iskola épületénél sem marad el. Az 1986-ban épült iskolában szintén szigetelik a teljes homlokzatot, a lapos tetőt, illetve kicserélik a külső nyílászárókat. Annak érdekében, hogy az épület mindenki által megközelíthető és használható legyen, akadálymentesítést is végeznek. Sor kerül az akadálymentes mellékhelyiségek kialakítására, közlekedő rámpát építenek az iskola és a tornacsarnok közötti közlekedőhöz. Az öltözőkben új akadálymentes vizesblokkot létesítenek a mozgássérültek számára.
Maklár fejlődése ebben a ciklusban a szintén pályázati forrásból megújított tornaterem fejlesztésével kezdődött, ennek méltó folytatása a most elnyert pályázatból történő intézménykorszerűsítés.
Köszönjük Maklár polgárainak türelmét, a fejlődés folytatódik!