Hasznos ajándék a babaöböl

Babaöblöt kapott adományként az egri kórház szülészete. Közleményükből az is kiderül, Egerben 30 százalékkal kevesebb a császármetszés aránya, mint országosan:

Speciális babaágyat, úgynevezett babaöblöt ajándékozott Inhauzer Angéla és férje Inhauzer Hubert Nimród a Markhot Ferenc Kórház Szülészeti-Nőgyógyászati osztályának. Az anyuka novemberben szülte meg a kórházban első gyermekét, s a korábban kapott babaöböl jó szolgálatot tett. A nehéz szülés után kényelmesen együtt tudott lenni újszülött babájával, mivel nem kellett felkelnie és élvezhették egymás közelségét. A pozitív tapasztalat nyomán döntött úgy a házaspár, hogy vesznek egy ilyen ágyat a kórháznak- olvasható a közleményben.

A Baba-barát címmel rendelkező Markhot Ferenc Kórház szülészetén így már két speciális babaágy segíti a csecsemő és anyukájuk együttlétének kényelmét. Az első babaöblöt az elmúlt év nyarán az ELTE oktatói, végzett hallgatói által szervezett akció részeként kapta adományként az osztály. Ugyanis a „Séta a SzüléSzületéS minőségéért 2016” kezdeményezés keretében látogattak el a Baba-Barát Markhot Ferenc Kórház Szülészeti-Nőgyógyászati osztályára az ELTE PPK Perinatális szaktanácsadó szakának oktatói.

A Markhot Ferenc Kórház 2010-ben kapta meg a „Bababarát Kórház” címet, melyet azóta már megújított. Az intézmény elkötelezett híve az anyatejes szoptatásnak és biztosítja az anyukák számára az együttlétet a megszületett gyermekével. Az intézmény Szülészet-Nőgyógyászati osztályán az országos átlagnál 30%-al kevesebb a császármetszések aránya. Folyamatosan javulnak az ellátás feltételei is, 2016-ban 18 millió Ft értékben egy új ultrahang készüléket és két ultrahang fejet kapott az osztály és a szakrendelő uniós pályázat keretében. A fejlesztések a minőségi betegellátást célozzák meg és megfelelnek a Bababarát Kórház elvárásainak.

20170118_135958 (1)