Felnémeti alközpont fejlesztése

top_6_3_2_15_eg1_2016_00002_c_fekvo_nyomdai

Támogatás összege: 116.000.000 Ft
Tervezett befejezés dátuma: 2018. 04. hó
Támogatás intenzitása: 100 %

Eger Felnémet városrészének fejlesztése az ITS hálózatos projektcsomagjának keretében került meghatározásra, mint városrészi alközpont kialakítása, közterület megújítás. A fejlesztés akcióterülete lehatárolásra került: a Tárkányi út – Bervai út – Vadrózsa utca – (Belterület határ) – Szarvaskői út által határolt területet foglalja magába.

A beruházás keretében a ligetes területen kerül kialakításra a lakosság rekreációját, aktív pihenését szolgáló fitness park. A díszparkban a Négy évszak szoborcsoport tematikus kerttel kerül kiemelésre, míg a tér közepén megmarad az intenzív növényágyás, valamint sétányok kerülnek kialakításra, valamint a zöldterület rendezése, felújítása történik. A díszpark másik központi elemét egy városi kert adja, amely az idős lakók számára szolgál a szabadidő eltöltésére. A projekt keretben a meglévő játszótérhez kerítés épül, kicserélik a homokozó homokját, továbbá a volt MHSZ telep területén kialakítanak egy füves focipályát, amely az itt élő gyerekeknek, fiataloknak szolgál a szabadidő hasznos eltöltésére. A sérült növények esetén kivágás, cserjeirtás, a megmaradó növények kapcsán faápolás, továbbá új fák, növények és cserjék telepítése, füvesítés, sövénypótlás, illetve metszési, ápolási munkák valósulnak meg.

A zöldfelületek megközelítését, elérhetőségét szolgáló belterületi út javításához kapcsolódóan a meglévő parkolók is rendezésre, felújításra kerülnek, és új, zárható hulladéktárolók kialakítása valósul meg.

A fejlesztés részeként minőségi, a megújult környezettel harmóniában lévő utcabútorok kerülnek kihelyezésre.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Széchenyi 2020 program keretében valósulhat meg.