Női ökölvívó országos bajnokság

Rövid időn belül a második Országos Bajnokságot rendezhette az Egri Városi Sportiskola ökölvívó szakosztálya. A szeptember végi serdülő OB-t az elmúlt héten keddtől péntekig a női mezőny követte. Az egriek a felnőtteknél megnyerték a pontversenyt.

A négy napos eseményen 40 klub 140 versenyzője lépett szorítóba. A felnőtteknél a legjobbak hamarosan a dél-koreai világbajnokságra utaznak. Az utazó keretet már korábban kijelölték. Egerből két versenyző, a 60 kg-osok közül Csombor Vivien, míg a 69 kg-osok közül Oláh Eszter utazik. Mindkét EVSI kiválóság bejutott a döntőbe. Csombor az angyalföldi Benke Sárával szemben megvédte bajnoki címét.
A 69 kg-osoknál Oláh Eszter a Kőbányai Sport Club versenyzőjével, Papp Nikolettel döntőzött. Itt egyhangú pontozással a fővárosi versenyző lett a győztes, vagyis Oláh ezüstérmes lett.
A felnőtteknél ezen kívül még 3 bronzérmet szereztek az egriek. Balogh Anna 48 kg-ban, Bóta Györgyi 54 kg-ban és Fülep Emese 60 kg-ban.
A női ifjúsági mezőnyben Kiss Marietta ezüstérmes lett, a junioroknál Kiss Mercédesz pedig a harmadik helyen zárt. A serdülőknél kuparendszerben dőlt el a helyezések sorsa. Itt is lett egy aranyérme ez egrieknek Berecz Loretta révén, illetve egy bronzérem, Zay Annának köszönhetően.
A felnőtteknél 22,5 ponttal az Egri Városi Sportiskola nyerte az Országos Bajnokság pontversenyét a Szeged és a Vecsés előtt. Az utolsó napon a 75 éves egri Vitányi Antalt, a korábbi ökölvívó edzőt életműdíjjal és serleggel jutalmazták.