Megalakult a megyei közgyűlés

Ünnepélyes alakuló ülésését tartotta a Heves megyei közgyűlés. A 15 fős testület tagjai letették képviselői esküjüket. Nyolc mandátumot szerzett a Fidesz-KDNP, négyet a Jobbik, kettőt az MSZP, egyet pedig a DK. Elnökként folytathatja munkáját Szabó Róbert, a Fidesz-KDNP képviselője.

Törvényesen zajlott le a megyei önkormányzati választás, a több mint 206 ezer választópolgárból megközelítőleg 105 ezer adta le voksát a pártok megyei listáira- hangzott el a Heves megyei közgyűlés alakuló ülésén.

A Fidesz-KDNP nyolc mandátumot szerzett, a Jobbik négyet, az MSZP kettőt, egy képviselő pedig a DK listájáról került be a megyei közgyűlésbe. A 15 megyei képviselő ünnepélyes keretek között vette át megbízólevelét, majd letették a képviselői esküt.

Az új testületet Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott köszöntötte. Beszédében hangsúlyozta a megyei önkormányzat terület- és vidékfejlesztési szerepét.

A közgyűlés titkos szavazás keretében döntött az elnök és az alelnökök személyéről. Újra bizalmat szavaztak Szabó Róbertnek, így a Fidesz-KDNP-s politikus folytathatja elnöki munkáját. Szabó Róbert hangsúlyozta, hogy elnöki hitvallásában továbbra is a tisztesség, alázat és határozottság egysége szerepel.

A megyei testület alelnökei Ifj. Herman István és Tóth Csaba Fidesz-KDNP-s képviselők lettek.

A közgyűlés megválasztotta az állandó bizottságok vezetőit is. A Fejlesztési és Nemzetközi Ügyek Bizottságát a Fidesz-KDNP-s Csík Balázs vezeti, a Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság élére a jobbikos Dudás Róbert került, míg az Ügyrendi és Nemzetiségi Bizottság elnöke a Fidesz-KDNP-s dr. Juhász Attila Simon lett.