Érsekkerti tó – takarítanak, kiszedik a hulladékot

A laborvizsgálat nem mutatott ki semmit, nem lehet tudni, mi miatt pusztultak el a halak az érsekkerti tóban. Több mint egy hete vette észre a Városgondozás a halpusztulást. A cég most kitakarítja a tavat; hogy telepítenek-e bele halat, még nem lehet tudni.

Több tíz kiló haltetemet szedtek ki az érsekkerti tóból a Városgondozás munkatársai október 8-án reggel.  A víz utánpótlása a tóba a strandról érkezik, azonnal megvizsgálták a befolyó rendszert. A medencetisztítást a Városgondozás végzi, a belső vizsgálat kiderítette, hogy olyan típusú és mennyiségű tisztítószer nem kerülhetett a rendszerbe, melynek ez lett volna a következménye – mondja Jakab Zoltán igazgató. Vízmintavételt, laborvizsgálatot kértek a Vízműtől. Semmit nem találtak.
A városgondozás most elvégzi a már régóta aktuális nagytakarítást. Ritkítják a növényzetet, kiszedik a hulladékot. A tavat már visszatöltötték, hogy a benne maradt halak életben maradjanak. Hogy telepítenek-e bele halat, még nem lehet tudni. A most kipusztult halakat egyébként senki nem telepítette; az egriek a megunt halaikat vitték ki ide, az érsekkerti tóba.