Kapcsolódj!

Az információs társadalom sok veszélyt rejt magában, elég csak az internetre gondolni. Ebben segített eligazodni az Egri Családsegítő Alapítvány Kapcsolódj! elnevezésű projektje. A program ideje alatt a jelentkező általános iskolásokat és szüleiket a biztonságos internethasználatra készítették fel. A program zárásaként az eredményekről számoltak be a szervezők.

Az Egri Családsegítő Alapítvány Kapcsolódj! elnevezésű nyári programján három turnusban összesen 51 gyermek és 33 szülő vett részt. A gyerekek és a felnőttek is a médiaártalmak – különösen az interneten terjedők – megelőzéséről, ezek veszélyeiről, feldolgozásáról szereztek új ismereteket. A programot a nyári szünet alatt az Egri Családsegítő Alapítvány az Egri Cseresznyevirág Egyesülettel közösen szervezte meg. Ehhez forrásként az Ökumenikus Segélyszervezet TANDEM fejlesztési alap harmadik kiírásán megnyert pályázat, mintegy 2,1 millió forint állt rendelkezésre. A z Egerben élő, vagy itt tanuló 10-14 éves gyerekek voltak az elsődleges célcsoport. A program hatékonysága miatt fontosnak tartották, hogy ne csak a gyerekek, hanem lehetőség szerint a szülők is bekapcsolódjanak a munkába.
A projektzárón Szente Edina, kuratóriumi elnök beszélt az Egri Családsegítő Alapítvány munkájáról, míg a programot Perczéné Bocsi Orsolya projektkoordinátor értékelte.
A program végén készült eredményességi hatásvizsgálat is. A szülők és a gyermekek részéről pozitív visszajelzés érkezett. Mint elhangzott, valamilyen formában jó lenne ezt akár a tantervbe is beilleszteni. A szervezők elmondták, jövőre is pályáznak és ha sikerül, akkor jövő nyáron ismét meghirdetik ezt a programot.