Kadett birkózó OB

Az idei birkózó kötöttfogású országos bajnokságok közül az utolsót, a kadett korosztály versengését az Egri Városi Sportiskola rendezte. A Kemény Ferenc Sportcsarnok felújítása miatt a Pásztorvölgyi Iskola tornacsarnoka volt a helyszín. Az Egri Városi Sportiskola 5 sportolója közül három éremmel fejezte be a versengést. Gégény Dominik megnyerte a 76 kg-os súlycsoport küzdelmeit.

23 egyesület 117 versenyzője vett részt az egri kötöttfogású kadett birkózó országos bajnokságon. Az utóbbi évek egyik legnépesebb mezőnye küzdött a korosztály legjobbja címért a 11 súlycsoportban a 42 kg-tól a +100 kg-ig.
Hazai részről az Egri Városi Sportiskola öt versenyzővel képviseltette magát. Közülük a 76 kg-os Gégény Dominik mind az öt mérkőzését megnyerve lett bajnok.
A meglepetés kategóriába tartozott a 69 kg-os Majoros Leon bronzérme. Az elődöntőig sorra győzte le ellenfeleit. Itt éppen 36 másodperc alatt tusolja riválisát.
A másik bronzérmet az 50 kg-os mezőnyben induló Varga Vilmosnak köszönhetik az egriek. A másik két induló Bata Zalán és Gyöngy Máté nem szerzett érmet.
A kadett OB-n a csapatversenyt az Erzsébeti Spartacus nyerte az Érd és a Cegléd előtt. Az Egri Városi Sportiskola 1 arany és két bronzéremmel a 7. helyen zárt.