Végvár-konferencia és Az egri vár napja

Érdekes tudományos előadások, interaktív programok, bemutatók várják az érdeklődőket október 17-e, az egri vár 1552-es ostroma utolsó napjának évfordulója alkalmából. A nemzetközileg jegyzett Végvár-konferencián egy különleges naplóról is szó esik: török írója részt vett az egri vár 1596-os ostromán.

Az 1552-es ostrom utolsó napja, október 17-e évfordulója alkalmából idén is programokat rendeznek az egri várban. Történészek, muzeológusok, régészek tanácsoznak majd a Végvár-konferencián, ami idén Zrínyi Miklós korát eleveníti fel. Különleges előadója is lesz a konferenciának, Dr. Günhan Börekçi török kutató egy -az egri vár 1596-os ostromának eseményeit leíró- naplót mutat be.

A háromnapos Végvár-konferencia utolsó állomása az egri vár napja lesz. Október 17-én, pénteken színes programokkal, például solymászbemutatóval, kézműveskedéssel, bábelőadással várják az érdeklődőket.

A Vármúzeum októberben az Egri csillagok újraolvasására is buzdítja az egrieket, közösségi oldalukon fiktív személyek bőrébe bújhatnak az olvasók és múzeumi ajándékokat nyerhetnek.