Főiskolai beszámoló

Új szakirányú továbbképzések, bankcsoporttal kötött együttműködés, Egri Kamaraopera Fesztivál – többek között ezek a témák szerepeltek az Eszterházy Károly Főiskola e havi sajtótájékoztatóján. A tájékoztatón a főiskola a Kepes Intézettel tavaly kötött együttműködési megállapodását is megújította.

A főiskola igyekszik a saját útját járni, és úgy tűnik, sikeresen halad ezen az úton- mondta dr. Liptai Kálmán a főiskola havi sajtótájékoztatóján. Hozzátette:az intézmény számára nagyon fontos a más intézményekkel való kiváló kapcsolat. A sajtótájékoztatón a főiskola megújította egy évvel ezelőtt kötött együttműködési megállapodását a Kepes Intézettel, ahol közösen szerveznek koncerteket, kiállításokat, konferenciákat, legutóbb például a Hamvas Béla életművét bemutató kiállítást.
A sajtótájékoztatón elhangzott az is: népszerű a főiskola a diákok körében, ebben a tanévben 16 százalékkal nőtt az új elsőéves tanulók száma az előző év adataihoz képest, és 50 százalékkal többen jelentkeztek a szakirányú továbbképzésekre. A főiskola ad otthon október 17-én és 18-án a Hallgatói Önkormányzatok Országos konferenciájának is. Elhangzott még az is: az intézmény a Kepes Intézettel közösen rendezi meg az önkormányzat támogatásával és az Egri Szimfonikus Zenekar közreműködésével a II. Kamaraopera Fesztivált. Szabó Sipos Máté, a fesztivál művészeti vezetője úgy fogalmazott: az a cél, hogy ez a műfaj minél több emberhez eljusson.
A november 7-e é 9-e között zajló fesztivál kilenc produkcióval jelentkezik, a helyszín a Kepes Intézet, a főiskola és a pláza lesz.